Dressurundervisning


Anne Ullegaard

Lektioner af ½ time
Dage: Fredag
Henv.: Anne Ullegård – 21 92 24 96

Anne Ullegård startede med at undervise i KRK sommeren 2012.

Hun er uddannet berider og udlært hos Finn K. Hansen og Hasse Hoffmann.
Hun rider Intermed. I på sin ældre 19-årige Schwargon Boesgaard, han går alle øvelser, men er ikke blevet stærk nok til GP pga. kissing spine.

Hun har lige debuteret på en lånehest, 8-årige De Marno, til landsstævne i MB.

Desuden har hun 8-årige Donau på L-niveau og 3 4-års, der skal gøres klar / rides til, til championaterne i år.

Hun underviser gerne på alle niveauer og rytterens vilje til at lære er det vigtigste.
Hun rider gerne elevers heste.


Betina Svare

Lektioner af ½ time.
Dag: onsdag (Lille ridehus), samt oldboys hold.
Henv. Betina Svare – 20725503.

Jeg har været en del af Kongelundens Rideklub siden 2001 og dressur har siden været en stor del af min hverdag. Jeg har selv uddannet to heste til middelsvær dressur og har derudover reddet og undervist mange andre heste. Jeg har tidligere arbejdet som professionel rytter i både Tyskland og Danmark af flere perioder mellem mine studier. Jeg er derudover uddannet dressurdommer og har dømt over 1500 ekvipager.

Jeg er en erfaren underviser og underviser med stort engagement på alle niveauer til og med MB. Det betyder alt for mig, at hest og rytter har det sjovt under min undervisning, men at de samtidig udvikler sig og føler sig motiveret til videre træning efter hver undervisningslektion. Jeg har en kandidatgrad i erhvervspsykologi, hvilket giver mig en god forståelse for motivation og udvikling. Mine ryttere kan uden tvivl mærke min passion for heste og udvikling og min motivation for deres udvikling. Jeg vil gøre rigtig meget for mine ryttere, men jeg forventer samtidig, at rytterne ønsker udvikling og er klar til at arbejde for det.

Min dommeruddannelse og store stævneerfaring gør mig meget kvalificeret til at hjælpe Kongelundens ryttere med stævneforberedelse, men det er bestemt ikke et krav, at man er stævnerytter for at ride undervisning hos mig – man skal blot have lyst og motivation til at forbedre sig selv og sin hest i dressuren.


Christina Stub Pedersen

Lektioner af ½ time
Dage: Vikar mandag (stort ridehus) & hver 2. søndag (ulige uger i lille ridehus)
Henv.: Christina Stub Pedersen – 22 58 66 77

Jeg har redet siden jeg var 4 år gammel og har haft egne heste siden jeg var 10 år.

Derudover har jeg været ansat som rytter og underviser i en salgs- og konkurrencestald.

Jeg har selv uddannet mine heste. Den ene har netop debuteret i MA og jeg forventer at kunne starte MB på den anden i år.

Jeg elsker at undervise og lære fra mig – uanset hvad ambitionsniveauet er.

Jeg går meget op i, at hesten bruger sig korrekt men også, at hest og rytter skal have det sjovt.

Jeg har lært, at det er rigtigt vigtigt at have en glad hest, og i den forbindelse er det vigtigt at tilpasse undervisningen til hesten lige så meget som til rytteren. På den måde er jeg overbevist om, at hest og rytter udvikler sig bedst muligt, og stadig føler sig motiveret til at lære mere.


Mette Christina Kjøller

Lektioner af ½ time
Dage: Mandag (På barsel til 15,06,208)
Henv.: Mette Christina Kjøller – 24 41 82 85

Mette Christina Kjøller,  også kaldet Carla, er uddannet pædagog og har stor erfaring i at undervise både børn og voksne i dressur.
Mette har undervist på Amager i mange år og er selv en ivrig dressurrytter som p.t.  rider unghest, men har redet op til middelsvær.


Pernille Hansen

Lektioner af ½ time
Dag: MandagHenv.: Pernille Channi Hansen – 22 43 62 43

Jeg har mange års erfaring med undervisning samt uddannelse af heste. Jeg har redet flere heste op fra ungheste til middelsvært/svært niveau.

Jeg har trænet mange år hos Thorbjørn Olander, Bjarne Elefsen samt Per Sandgaard.

Jeg er uddannet lærer og har derfor et godt pædagogisk fundament samt didaktisk kunnen, som præger min tilgang til både heste og ryttere.

Det er centralt at rytterne får en teoretisk forklaring af øvelserne, samt at de kan omsætte teori til praksis. Derfor lægger jeg meget vægt på rytterens kropsbevidsthed, opstilling og indvirkning på hesten i udførelsen af øvelserne.

Jeg finder det vigtigt,at vi skal passe på hestene og sørge for at træne dem fornuftigt, holde dem smidige, stærke og i godt humør, så de bibeholder deres vitalitet.

Jeg underviser ekvipager i alle aldre og på alle niveauer og har en forventning om, at mine ryttere går op i deres træning, så jeg/vi kan se en fremgang.

Jeg arbejder målrettet og går derfor meget op i at snakke med rytterne om deres forventninger og målsætninger. På baggrund af disse, sætter vi os nogle kortsigtede samt langsigtede mål.

Efter en undervisningstime giver jeg mine ryttere nogle få fokuspunkter, de skal arbejde med til næste gang, og på den måde arbejder vi os støt og roligt frem mod de langsigtede mål.


 Stine Lyngsø

Lektioner af ½ time
Dage: Onsdag (hver anden onsdag ca)
Henv.: Stine Lyngsø  – 26 95 82 59

Dorte Andersen står for tilrettelæggelse af Stines undervisning. Så ønsker man at ride hos Stine kan Dorte kontaktes på 42 42 86 04

Stine er uddannet berider ved Hasse Hoffmann og fik sin eksamen i 2005. Efter eksamen flyttede hun til Kirkeledgaard i Fredensborg. På Kirkeledgaard er hun daglig leder. Det betyder at hun har ansvar for personalet, hestenes velfærd og den daglige gang på gården.
Hendes primære opgave er at uddanne heste og ryttere.
Hun rider selv ca. 10 heste om dagen. Det er heste i alle aldre og på alle uddannelses niveauer.
Derudover underviser hun hver dag ryttere på Kirkeledgaard. Dels vores pensionærer, dels ryttere som kommer kørende for lektioner.

Det er vigtigt for hende at alle de heste, som hun har kontakt med fungerer optimalt, både fysisk og psykisk. Heste som går i sporten, skal præstere – og det er vores opgave som ryttere og trænere at sørge for at de er stærke, tilfredse og glade for deres arbejde. Hun mener, at lysten til at arbejde er nøglen til resultater uanset om hesten er en grøn fire års eller en uddannet grandprix hest. Når det gælder hendes elever, så forventer hun også, at de tager træningen og hestens velfærd seriøst. Både i lektionerne, men også i dagligdagen. Hun går op i at formidle ride teori og forklare baggrunden for de enkelte øvelser.


Thorvald Lygum

Lektioner af 1/2 time
Dage: Lørdage (Lille ridehus)
Henv.: Juliet Troelstrup – 40465564

Thorvald har i mange år drevet et ridecenter i Italien, men er nu vendt hjem til Danmark igen.

Thorvald har Italien undervist ryttere helt fra begynder stadiet og hele vejen op på Grand Prix. i både dressur og spring.
Så der er intet kvalifikations krav.

Han er uddannet berider og da han blev udlært blev beriderne uddannet i at undervise i både dressur og spring. Og det år da han blev udlært var der bare 2 berider, som bestod.
Han er en ældre herre og underviser efter lidt ældre principper og har selvfølgelig også en masse erfaring med fra Italien af.

Han går meget op i at hesten er afslappet og den bruger sin krop rigtigt.
Og at holdningen kommer automatisk foran, når hesten har det rette afskub bagfra.
Og derved bliver hestens holdning redet på plads.


Tina Skov

Lektioner af ½ time
Dag: Hver 2. søndag (lige uger i lille ridehus)
Henv.: Tina Skov – 41435749

Tina har haft sin gang i flere af rideklubberne på Amager gennem det meste af sit liv, som barn og ung på AMR, hvor hendes forældre ejede rideskolen, og hvor hun også selv var aktiv rytter, ligeledes til stævner, indtil en skade, desværre, satte en stopper for ridning.

Tina har gennem mange år undervist i dressur på Amager, ligesom hun har været dommer til diverse klubstævner, også i dressur. Hun underviser alle aldersklasser, og niveauer fra den helt urutinerede til stævnerytteren i LA klasserne.

Tinas mål for undervisningen er at rytteren skal have haft en god tur, uanset rutine og ambitionsniveau.